Inspiration

Här tipsar vi om aktuella kurser, workshops, inspelningar och annat kul som berör jazzsång, eller Singers Nights aktiviteter. Hör gärna av dig med information. 

Mån 24 jun 2024

Sångkurs på Blidö

Vill du/ ni sjunga till ett komp bestående av professionell pianist, basist och trummis? Vill du jobba med musik i idyllisk skärgårdsmiljö? Vi arbetar som musiker och kommer att lära ut små knep som är bra att tänka på när man sjunger, inga sångteknikövningar utan mer musikaliska övningar. Som vad ska jag sjunga för låt i medium up-tempo, hur räknar jag in en låt, hur avslutar jag en låt med mera. Och så ska vi förstås sjunga och spela mycket. Mer info och anmälan till Jojo Djeridi, djeridijojo@gmail.com

Tis 21 maj 2024

Feeling Good med Iréne Lundberg

”Feeling Good” är en samling av de lite mer ovanliga jazzstandardlåtarna. Allt framfört med fokus på gestaltning av text och med lyhört samspel och improvisation.

Den 19 april hade Iréne Lundberg release på sin senaste skiva på Årsta Folkets Hus. Med sig hade hon Singers Night-musikerna Arne Tengstrand, Mårten Korkman och André Borgström, som också spelar på skivan. En närmast fullsatt sal var mycket entusiastisk över såväl innehåll som framförande. Se mer information på Iréne Lundberg – Jazzsångerska (irenelundberg.com). Recension kommer även i musiktidningen Liras sommarnummer.

Fre 26 apr 2024 kl 00:00

Fasching samarbetar med Singers Night

web_nana_rashid.jpg
Vill du lyssna på den dansk-arabiska sångerskan Nana Rashid?

Jazzclub Fasching erbjuder sångare i Singers Night-nätverket särskilda rabatter vid konserter med intressanta internationella sångartister som ännu inte är kända för en svensk publik. Det gäller till exempel Nana Rashid, https://www.fasching.se/nana-rashid/#2024-05-09T20-00, som kommer till Fasching den 9 maj. Där erbjuds vi sångare att få gå på konserten för två personer till priset av en. Hör av dig till eva.nikell2@gmail.com om du vill ha rabattkoden som gör det möjligt att köpa sådana biljetter.

Sön 10 dec 2023

My Collection med Suzanne Sinclair

suzanne_skiva.jpg

Suzanne Sinclair har spelat in ett knippe sånger av personlig karaktär. Hon skriver på Facebook att det är sånger som varit en del av henne själv i många år. 

Lyssna på Spotify, Suzanne sjunger på engelska, svenska, franska och tyska tillsammans med Mårten Moberg på gitarr och Nisse Palm, bas. Musiken är inspelad live på Yardhouse Studio i augusti 2023. Photo and graphic design: Malin Seijboldt.

https://www.facebook.com/suzanne.sinclairfdrossner

Mån 26 jun 2023 kl 13:00

Kursdagar på Blidö i sommar

Vill du/ ni sjunga till ett komp bestående av professionell pianist, bassist och trummis? Vi tänkte ha en 2-dagars kurs på Blidö utanför Furusund i Roslagen 26-27/6. 5-6 tim per dag, med avslutande konsert dag . Kl 13-17 den 26/6, kl 10-12 och kl 14-16 den 27/6. Det finns möjligheter att ha enskilt rum på kursen i ett av Jojos skärgårdshus och kök för matlagning. 10 min promenad till Ica affär. Vi arbetar som musiker och kommer att lära ut små knep som är bra att tänka på när man sjunger, det vill säga inga sångteknikövning utan mer musikaliska övningar. Som vad ska jag sjunga för låt i medium up tempo, hur räknar jag in en låt, hur avslutar jag en låt med mera- Och så ska vi förstås sjunga och spela mycket. Två halvdagars kurs med en övernattning. Pris: 2 500 kronor. Först till kvarn,max 5 personer. Mer info och anmälan till Jojo Djeridi, djeridijojo@gmail.com

Fre 9 jun 2023

På Spotify med Marianne Milde

Marianne Milde, som brukar delta i Singers Night-kvällar, har under våren skrivit, spelat in och producerat en singel varje månad. De ligger på Spotify så att alla intresserade kan följa med i materialet. 

https://open.spotify.com/artist/6tBB0nbNd0QBuEHnMfo18V?si=E-faMH9qRdKDDb3Qmgr3DA 

ny_samlad_logga.ok.jpg